Over ons

Eten is een beetje saai omdat de basisvormen hetzelfde zijn. Er kunnen tot op zekere hoogte bepaalde variƫteiten zijn en soms sterk geadverteerd als een voordeel om het te promoten, maar kip is kip, rundvlees is rundvlees, broccoli is broccoli enzovoort, toch? Hoe deze worden voorbereid en samengesteld om te worden bediend, is echter wat echt het verschil maakt.

Recepten voor dit voedsel zijn van generatie op generatie doorgegeven met behulp van de basisbereidingsvormen van de pan, ovens en grills tot kookpotten en nu microgolven. Scherpe gedachte en doel om nieuwe combinaties van kruiden, sauzen en marinades in deze basismethoden te introduceren, helpen de smaken van deze basisvoedingsmiddelen te versterken. Dit is, is en blijft het doel van veel mensen en zeker met restaurants om hun stijl en eten te onderscheiden van anderen.

Dit is misschien een dwaze weerspiegeling, maar benadrukt de hierboven genoemde punten. Toen ik opgroeide, kon ik de smaak van bloemkool niet uitstaan. Ik zag geen doel voor dit voedsel. Voor mij was het een nutteloze groente die ruimte in beslag nam op onze planeet. Ik maak geen grap! Later, toen ik in een avondclub werkte, was een van de hapjes die we serveerden gefrituurde bloemkool met een beetje kaassaus. Sindsdien is bloemkool een van mijn favoriete voedingsmiddelen geworden en op alle traditionele manieren, van rauw tot gestoomd, en ik ben nog steeds dol op de gefrituurde methode. Als dat gefrituurde recept er niet was geweest, had ik misschien nooit het genoegen gehad om van dit gezonde en nu smakelijke eten te genieten.