De voordelen van uiteten in Enschede

De voordelen van uiteten in Enschede

Als je in Enschede woont of een bezoek brengt aan deze bruisende stad, is uit eten gaan zeker een aanrader. Er zijn namelijk tal van voordelen aan het uiteten gaan in Enschede. Hieronder vind je een aantal redenen waarom uiteten gaan in Enschede zo'n goed idee is.

Diversiteit aan restaurants

Enschede heeft een zeer divers aanbod aan restaurants. Of je nu houdt van Italiaans, Grieks, Japans of juist van lokale gerechten, er is voor ieder wat wils. Er zijn tal van gezellige restaurants te vinden, van kleine eetcafeetjes tot luxe restaurants. Onze aanraders zijn: culinair dineren bij restaurant Enschede en een hotpot menu bij Chinees restaurant Enschede.

Lokale specialiteiten

Als je in Enschede uit eten gaat, moet je zeker de lokale specialiteiten proberen. Zo staat Enschede bekend om zijn Twentse krentenwegge, balkenbrij en stamppot. Bij veel restaurants kun je deze gerechten op de kaart vinden. Het is dus zeker de moeite waard om deze lokale specialiteiten te proeven.

Betaalbaarheid

Een ander voordeel van uiteten gaan in Enschede is de betaalbaarheid. In vergelijking met andere steden in Nederland zijn de prijzen voor eten en drinken hier relatief laag. Zo kun je voor een redelijke prijs heerlijk uit eten gaan.

Gezellige sfeer

Enschede is een gezellige stad met een fijne sfeer. Dit merk je ook als je uit eten gaat. Veel restaurants hebben een knusse uitstraling en zijn gezellig ingericht. Het is dan ook heerlijk om hier met vrienden, familie of je partner te genieten van een heerlijk diner.

Vriendelijke bediening

In Enschede staan vriendelijkheid en gastvrijheid hoog in het vaandel. Dit merk je ook als je uit eten gaat. De bediening is vaak zeer vriendelijk en gastvrij en doet er alles aan om het je naar de zin te maken.

Conclusie

Kortom, uiteten gaan in Enschede heeft tal van voordelen. Van de diversiteit aan restaurants tot de gezellige sfeer en de vriendelijke bediening: Enschede is een geweldige stad om uit eten te gaan. Of je nu op zoek bent naar een romantisch diner voor twee of een gezellige avond met vrienden of familie, Enschede biedt voor ieder wat wils.

 

7 Gezonde specerijen om eten heerlijk te laten smaken

De meesten van ons weten dat zout of romige sauzen toevoegen aan ons eten niet de gezondste gewoonte is, maar laten we wel wezen – het smaakt er zeker beter door.

Gelukkig zijn er tonnen andere voedzame keuzes om vlees, groenten, of wat er vanavond ook op het menu staat net zo lekker te laten smaken.

Die keuzes zijn specerijen; van erwten en wortels tot kip en rundvlees, specerijen geven een kick aan praktisch elk voedsel zonder alle extra calorieën toe te voegen. Specerijen komen meestal van zaden, bessen, schors of wortels van planten.

  1. Komijn

Komijn komt uit India. De zaden, geel van kleur, hebben een sterke aangename geur en smaak. Een aanbevolen hoeveelheid is 6 theelepels of ½ theelepel komijnpoeder per dag. Een mooie manier om komijn te gebruiken is een kom met wortelgroenten, zoals zoete aardappelen, bloemkool en rapen te mengen met olijfolie en 1 theelepel komijnpoeder, en een half uur op 300 graden te bakken. Voeg wat peper en gehakte koriander toe om het extra lekker te maken.

  1. Gember

Gember, of gemberwortel, is afkomstig van de plant Zingiberofficinale, en zit in dezelfde familie als kardemom en kurkuma. De teelt ervan begon in Zuid-Azië. Gember is er vers of in poedervorm. Hoewel het laatste wat gemakkelijker is om mee te werken, zijn er veel manieren om verse gember te gebruiken.

Om verse gember te gebruiken, moet je eerst de donkere buitenste laag eraf schillen met een dunschiller of een schilmesje. Dan moet je het meestal raspen voor je het aan recepten toevoegt. Je zult waarschijnlijk merken dat het het beste werkt als je het mengt met natte ingrediënten. Je kunt het het beste in de koelkast bewaren in een plastic of papieren zak. Probeer gember in een soep door butternutpompoen, wortels en knoflook in kippenbouillon te laten sudderen. Voeg verse gember en peper toe, pureer, en geniet. Of meng gember, natriumarme sojasaus, rijstazijn, sesamolie en knoflook voor een rundvleesmarinade.

  1. Kaneel

Kaneel komt van de gedroogde bast van Cinnamomumloureirii en is overvloedig van smaak. Gebruik het om suiker te vervangen in sauzen, vlees- en groentegerechten. Het kan specifiek werken in zelfgemaakte barbecuesauzen, marinade van pulled pork en marinara sauzen. Kaneel stiekem in ontbijt, lunch en avondeten verwerken is gemakkelijk. Roer kaneel door havermout met bessen en noten, doe het in vinaigrette saladedressing en meng het door koffie of smoothies. Wees er wel zuinig mee, maximaal één theelepel in een portie.

Tip: https://www.naturalspices.nl/ceylon-kaneel-gemalen

  1. Kardemom

Kardemom is afkomstig van de gedroogde vruchten of zaden van Elettariacardamomum L. Maton. Guatemala en India produceren de meeste kardemom. Het bevat kalium, calcium, ijzer en magnesium. Je vindt zowel kardemompeulen als -poeders het hele jaar door op markten en in kruidenierswinkels. Terwijl kardemom het meest gebruikt wordt in zoetigheden en koffie, kan zwarte kardemom gebruikt worden in linzencurry’s en rijstpilafs.Voor zilvervliesrijst voeg je ½ theelepel kardemom (en ½ theelepel kaneel) aan het kokende water toe voor een nootachtige smaak om een enorme kick van smaak te krijgen en heel weinig calorieën.

  1. Chilipepers

Chilipepers zijn afkomstig van de chiliplant, die zijn oorsprong vindt in Midden-Amerika, en chilipepers hebben van planten afgeleide verbindingen waarvan bekend is dat ze ziektevoorkomende en gezondheidsbevorderende eigenschappen bevatten. Ze zijn het hele jaar door in kruidenierswinkels verkrijgbaar, gedroogd of in poedervorm. Gebruik hete chilipepers als smaakmaker bij het bereiden van soepen en chilisauzen. Poblano pepers zijn de mildste van de chilipeperfamilie, en kunnen worden gesauteerd, geroosterd, en gevuld. Je kunt Serrano pepers mengen door zelfgemaakte salsa’s en guacamole.

  1. Kurkuma

Kurkuma is afkomstig van de gedroogde wortel van het overblijvende kruid Curcumma longa L, en komt uit India. Het wordt veel gebruikt in de keuken van het Midden-Oosten.Kurkuma is een natuurlijke ontstekingsremmer, en kan mogelijk helpen zowel de stofwisseling te versnellen als het immuunsysteem te stimuleren. Voeg een snufje of twee kurkuma toe aan gegrild voedsel en groenten, of een paar theelepels aan soepen en stoofschotels.

Aanbevolen: https://www.naturalspices.nl/kruiden-specerijen

  1. Karwij

Karwijzaad wordt overal in Europa, Klein-Azië en Noord-Afrika verbouwd. Hoewel het verschillende medicinale toepassingen heeft, bestaat karwij uit gezonde voedingsstoffen, vitaminen en antioxidanten. Het is een voortreffelijke minerale bron van ijzer, calcium en kalium. Karwij is dicht in voedingsvezels, met 30 g vezels per 100 g zaden. Bovendien bevat het verbindingen die veroudering, infecties en zelfs kanker helpen voorkomen. Voeg karwij toe aan omeletten, soepen, salades of mediterraans geïnspireerde gerechten. Karwij helpt ook bij de spijsvertering als het samen met kool gegeten wordt.

Maak je keuze. Er zijn honderden soorten specerijen waaruit je kunt kiezen, en ze zijn slimme toevoegingen aan dagelijkse maaltijden zonder de gezondheid te schaden of aan smaak in te boeten.

Online wijnglazen bestellen

Wijnglazen zijn speciaal ontworpen om een bepaalde wijn perfect te laten smaken. Een echte wijnliefhebber beschouwt daarom het juiste wijnglas niet als een overbodige luxe.

Wijnen komen voor in verschillende designs, kleuren en modellen. Wil je online wijnglazen bestellen, dan is het ook belangrijk te weten welk wijnglas je nodig hebt voor de juiste wijnsoort. Online zijn er verschillende soorten wijnglazen verkrijgbaar, maar we maken nu even onderscheid tussen wijnglazen voor de rode en witte wijn. Je vindt ze in verschillende formaten en modellen. Waar haal je ze dan vandaan? Je kunt natuurlijk persoonlijk gaan shoppen voor jouw favoriete wijnglazen maar het gemak waarmee je tegenwoordig die online kunt bestellen, is ontspannen, plezierig en zelfs ont stressend.

Wijnglazen voor rode wijn
Glazen voor rode rioja wijn hebben een kelk die vaak rond en groot is. Je kunt de wijn daardoor beter laten ronddraaien waardoor er minder zuurstof bijkomt in het glas hetgeen ervoor zorgt dat de wijn zijn smaak en geur behoudt. Ook is het belangrijk dat het glas helder en neutraal van kleur is. De onderkant van de kelk moet voldoende breed zijn en door de kegelvormige bovenkant kun je langer van de geur van de wijn genieten. Er zijn ook kristallen glazen verkrijgbaar. Het voordeel van kristal is dat het de smaak niet beïnvloedt maar het kan echter niet in de vaatwasser. Je kunt natuurlijk ook gaan voor wijnglazen die tegen een stootje kunnen. In dat geval kies je voor kunststof wijnglazen.

Wijnglazen voor witte wijn of mousserende wijn
Ook voor de witte wijn worden er aparte glazen gebruikt. Die hebben ook andere vormen en grootte. Een glas voor witte wijn is kleiner en smaller dan een glas voor rode wijn. Een smallere wijnglas zorgt ervoor dat de wijn langer koel blijft. Koud komen deze wijnen echt beter tot hun recht dan lauw. Heeft u een glas met een smalle kelk? Dan kunt u het beste een van één van de volgende wijnsoorten drinken:
Champagne – Cava – Crémant – Prosecco – Sekt – Vonkelwijn. Je ziet dat een smaller en hoog glas beter past bij witte wijn of andersoortige wijnen maar niet bij de rode wijn.

Overige details bij het online bestellen van wijnglazen
Andere zaken waaraan je aandacht moet besteden bij het online bestellen van jouw wijnglazen is de leveringsvoorwaarden, privacy gegevens en andere noodzakelijke weetjes over het bedrijf lezen. Zijn er regelmatig aanbiedingen, is het mogelijk jouw bestelling te retourneren als het niet bevalt? Hoe staat het met andere voorwaarden waar je als klant aan moet voldoen. Zijn er ook recensies of reviews te lezen over het bedrijf? Bestudeer daarom nauwkeurig de website voordat u een bestelling plaatst.

Bron: WineAndBarrels

Vrienden over de vloer: hoe zorg je voor een gezellig avondje?

Vrienden over de vloer: hoe zorg je voor een gezellig avondje?

Het kan enorm gezellig zijn: een avondje met vrienden over de vloer. Hoe beter je elkaar kent, hoe gezelliger het vaak is. Toch is het altijd een goed idee om uit te pakken met de organisatie van zo’n avondje – om het nog leuker te maken. Hoe krijg je dit voor elkaar? Het lukt met deze tips.

Hapjes en drankjes in huis

Hapjes en drankjes zijn natuurlijk onmisbaar tijdens een gezellig avondje. Misschien wil je de vrienden wel uitnodigen voor een diner, waarbij je iets lekkers klaarmaakt en er uitgebreid wordt getafeld. Eten bestellen is natuurlijk ook een optie, mocht je niet uren in de keuken willen staan. Of spreek na het avondeten af en stel een smakelijke borrelplank samen met kaas, olijven, worst en nootjes. Wat jullie erbij drinken? Trek een goede fles wijn open! Je kunt vooraf online wijn bestellen, zodat je hier niet eens de deur voor uit hoeft te gaan. Kies een smakelijke wijnsoort uit, die bij iedereen in de smaak valt. Spaanse wijn is bijvoorbeeld geliefd, waarbij je de keuze hebt uit verschillende flessen. Stel een leuke mix samen, zodat er veel te proeven is.

Bijkletsen maar

Het klinkt logisch, maar we willen het toch even benadrukken: neem tijdens een avondje met vrienden de tijd om echt goed bij te kletsen. Zeker als je elkaar al lang niet hebt gesproken! De uren vliegen namelijk voorbij  en het komt maar wat vaak voor dat je na afloop denkt: had ik nog maar even gevraagd hoe het écht met hem of haar gaat. Probeer hier gedurende de avond bewust bij stil te staan, zodat er waardevolle gesprekken kunnen ontstaan. Prietpraat is natuurlijk ook altijd leuk, maar het hoeft niet de boventoon te voeren gedurende de hele avond. Da’s wel wat belerend…

Spelletjes spelen

Wil je niet alleen kletsen, maar ook iets ondernemen? Spelletjes vallen vaak goed in de smaak! Ga na wat iedereen graag speelt en leg dit idee voor aan de anderen. Of het nu een uitgebreid potje Monopoly is of een actief spelletje zoals 30 Seconds: het is per vriendengroep weer verschillend wat er graag wordt gespeeld. Houd er wel rekening mee dat sommige spellen al gauw urenlang kunnen duren: als dit niet de bedoeling is, kun je soms beter voor een sneller spel kiezen.

Gezellige aankleding in huis

Zorg ook voor een gezellige aankleding in huis, om de avond met het gezelschap compleet te maken. Als je een diner maakt, kun je de tafel mooi aankleden. Pak lekker uit, zodat je vrienden ook zien dat je de moeite hebt genomen. Maak het gezellig in de woonkamer, door bijvoorbeeld kaarsjes aan te steken. Het zijn de kleine dingen die de sfeer nog net dat beetje meer verhogen.

Van koffieboon tot kop koffie

Van koffieboon tot kop koffie

Voordat jij van een lekker kopje koffie kunt genieten, moeten er ergens ter wereld koffiebonen worden geoogst. Koffie wordt namelijk gemaakt van koffiebonen. Deze bonen zijn afkomstig van de koffieplant. Wanneer de koffiebonen zijn geplukt, kunnen ze nog niet direct als basis voor jouw koffie dienen. De bonen moeten namelijk eerst nog worden gebrand. Een koffieboon moet dus eerst een heel proces doorlopen voordat hij tot koffie vermalen kan worden.

Arabica versus Robusta
De echte koffiekenner weet dat geen enkele koffie hetzelfde smaakt. Maar hoe kan de koffie overal toch zo verschillen? Dit heeft alles te maken met de koffiebonen die worden gebruikt. Wil je koffiebonen bestellen? Dan zal je zien dat je de keuze hebt uit verschillende soorten koffiebonen. Deze koffiebonen kunnen afkomstig zijn van twee soorten koffieplanten, namelijk de Aribica en de Robusta koffieplant. Ongeveer zeventig procent van alle koffiebonen komt van de Aribica plant. Deze plant groeit vanaf vijfhonderd meter boven zeespiegel en geeft bonen met een frisse smaak af. De overige koffiebonen zijn afkomstig van de Robusta koffieplant. Deze plant groeit op een lager niveau en beschikt daardoor over meer cafeïne. De smaak van deze koffiebonen is dan ook wat bitterder.

Zo maak je de lekkerste koffie
Wil je graag écht lekkere koffie zetten? Dan is het belangrijk om koffiebonen van goede kwaliteit aan te schaffen. Kies bij voorkeur voor koffiebonen die rond de evenaar groeien. Deze bonen zijn namelijk kwalitatief het beste. Dat komt doordat de omstandigheden rondom de evenaar gunstig zijn voor de koffieplant. De temperatuur is goed, er valt veel regen en er is niet veel wind. Dit zijn ideale omstandigheden voor de groei van koffiebonen van goede kwaliteit. Maar met alleen koffiebonen kom je natuurlijk nog niet ver. Je zult ook over een goede espressomachine moeten beschikken. Een goede koffiemachine is namelijk van groot belang bij de bereiding van de lekkerste koffie.

Hoe bewaar je de koffiebonen?
Als je kwalitatief goede koffiebonen hebt gekocht, wil je uiteraard dat de kwaliteit goed blijft. Maar hoe zorg je ervoor dat de bonen hun kwaliteit door de tijd heen niet verliezen? In de basis geldt dat hoe verser de bonen zijn, hoe meer smaak ze hebben. Heb je de verpakking van de koffiebonen eenmaal opengeknipt? Bewaar de bonen dan in een goed afgesloten luchtdichte verpakking. Koffiebonen kunnen snel hun aroma verliezen. Het is daarom verstandig om de koffiebonen in kleine porties in de vriezer te bewaren. Zo voorkom je dat de kwaliteit van de bonen verloren gaat. Bewaar de koffiebonen dus altijd op de juiste wijze en geniet zo langdurig van kwalitatief goede koffie.

Het beste BBQ vlees kun je ook online kopen

Het beste BBQ vlees kun je ook online kopen

BBQ je graag? Regelmatig, iedere keer wanneer de zon schijnt, of juist vooral op vrije dagen of bij bijzondere gelegenheden? Ben je een fan van de BBQ, dan zal je vast en zeker merken dat het niet altijd even gemakkelijk is om aan goed vlees te komen. Bij de supermarkt kun je prima terecht voor de standaardproducten, het kipfiletje en de hamburger, maar goed BBQ vlees bestellen dat doe je toch bij voorkeur bij de slager. Deze heeft de bijzondere soorten in huis, grote stukken, om langzaam te laten garen. Geen goede slager in de buurt? Geen nood. Online vlees bestellen wordt ook steeds gemakkelijker en normaler.

Even snel of lekker uitgebreid?
De BBQ kun je natuurlijk op verschillende manieren gebruiken. Nu we steeds vaker van de standaard, simpele BBQ overstappen op de meer geavanceerde modellen, waarbij de term buitenkeuken vaak beter de lading dekt dan BBQ, verandert ook de manier waarop we barbecueën steeds verder. Enerzijds gebruiken we hem vaker, omdat hij toch standaard in de tuin staat. We bereiden er bijvoorbeeld ook het vlees op voor de dagelijkse maaltijden, die we verder gewoon in de keuken klaarmaken. Zeker wanneer je erg houdt van die typische BBQ-smaak, is het waarschijnlijk aantrekkelijk om je vlees daar even op te bereiden.

Daarnaast is de trend zichtbaar dat we, zeker op vrije dagen en bij bijzondere gelegenheden, meer en uitgebreider de tijd nemen om uitgebreid met de BBQ aan de slag te gaan. We nemen geen genoegen meer met een hamburger die in een mum van tijd klaar is. Nee, we gaan voor beter, luxer, uitdagender vlees. Vlees dat niet zelden meerdere uren moet garen, daarin zien we juist een mooie uitdaging. Eentje die de moderne BBQ dankzij handige temperatuurmeters vaak beter aankan dan onze eigen keuken.

Online vlees bestellen: hoe werkt dat?
Bij deze andere manieren van barbecueën horen natuurlijk ook ander soorten vlees. We willen wat meer exclusief vlees, mooie grote stukken waar we zowel letterlijk als figuurlijk onze tanden in kunnen zetten.
Deze vind je niet zomaar in de supermarkt, daarvoor zal je naar de speciaalzaak moeten. Helaas vind je deze minder en minder in het straatbeeld. Maar geen nood: online zijn ze er wel! Ook de online slager wordt steeds populairder. Hier kun je rustig het gehele aanbod bekijken, en vaak zelfs ook vragen stellen. Bij ieder soort vlees vind je een goede uitgebreide beschrijving, vaak inclusief instructies hoe het vlees te bereiden. Het vlees wordt diepgevroren naar je toe gestuurd, zodat de kwaliteit prima in orde blijft en je je geen zorgen hoeft te maken over de houdbaarheid. Een prima manier om bijzonder vlees te scoren!

Hoe serveer je een wijn als een pro?

Hoe serveer je een wijn als een pro?

Zelfs voor de meest doorgewinterde wijnliefhebbers en –proevers blijft het lastig om een goede wijn te kiezen uit een groot schap of van een wijnkaart. Het is onmogelijk om alle wijnhuizen te kennen of te kunnen inschatten hoe een wijn smaakt op basis van druif of land van herkomst. Daarom zoeken we met drie tips antwoord op de vraag ‘hoe serveer je wijn als een pro’. Voor alle wijnliefhebbers die indruk willen maken op hun gasten.

Door de juiste wijn bij een gerecht te serveren

Natuurlijk kun je een glas wijn drinken zonder daarbij iets te eten. Maar we weten allemaal, wijn en spijs gaan samen als peper en zout. Wijn maakt eten lekkerder. En andersom.

Hoe zorg je ervoor dat je een goede keuze maakt? Hoe kies je de beste wijn bij je gerecht?

Een bbq wijn kun je beter niet bij een salade serveren, maar is wél heerlijk bij een pizza, een pittige blauw geaderde kaas of een Marokkaans stoofpotje.

Door wijn op de juiste temperatuur te serveren

De temperatuur van een wijn heeft een enorme invloed op de smaak. Sterker nog, als je een wijn te warm of juist te koud schenkt, kan deze vlak of juist zuur worden. Zonde, want het serveren van een wijn op de juiste temperatuur, kan zijn beste eigenschappen juist accentueren. Een aantal wijnen en hun ideale serveertemperatuur op en rij:

Droge witte wijn als Sauvignon Blanc voor bij de borrel: 6 a 8 °C

Frisse en fruitige witte wijn als Chardonnay: 8 a 10 °C

Licht zoete mousserende wijn als cava en crémant: 5 a 7 °C

Lichte en soepele rode wijn als Beaujolais en nieuwe wereld-wijnen: 14 a 16 °C

Complexe en rijpe rode wijnen als Bourgogne en topwijnen uit Italië (Super Tuscans) en Spanje (Gran Reserva): 17 a 18 °C

Door wijn te serveren als hij op dronk is

Een wijn kan te jong zijn, waardoor de zuren nog te zuur zijn of het volle zoete fruit nog niet zijn volledige potentie heeft behaald. Ook als een wijn over zijn top is, proef je dat duidelijk. Bijvoorbeeld doordat het fruit minder fris en sprankelend is, of de kleur minder intens. Maar hoe weet je nou wanneer een wijn op dronk is? Jaartal en druif zijn de belangrijkste graadmeters. Van sommige druivenrassen is bekend dat er wijnen met groot bewaarpotentieel van gemaakt worden. De meeste rode bbq wijn is tussen de twee en zes jaar te bewaren. Anderen zijn juist het lekkerst in de eerste paar jaar na de oogst. Zoals frisse en fruitige witte borrelwijnen en rode Beaujolais. Lees de proefnotitie van de wijn webshop goed, daarin staat bijna altijd vermeld wanneer je de wijn het best kunt drinken.

De grootste voordelen van tafeltje dekje op een rijtje

De grootste voordelen van tafeltje dekje op een rijtje

Als je nog jong en vitaal bent, zet je iedere avond zonder problemen een gezonde maaltijd op tafel. Wanneer je op leeftijd raakt, kan dit een stuk lastiger zijn. Voor sommige ouderen is het zelfs onmogelijk om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. In dat geval biedt tafeltje dekje uitkomst. Helaas ziet lang niet iedereen de voordelen hiervan in. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk de grootste voordelen van tafeltje dekje op een rijtje.

Je hoeft zelf niet meer in de keuken te staan
Heb je steeds meer moeite om in de keuken te werken? Of ben je zelf niet meer in staat om de boodschappen te doen? Dan wordt het lastig om zelf een maaltijd op tafel te zetten. Als je voor tafeltje dekje kiest, is dit niet langer nodig. Omdat je kant-en-klaar maaltijden geleverd krijgt, hoef je zelf namelijk niet meer in de keuken te staan. Het enige wat je nog moet doen, is de maaltijd verwarmen. Dit doe je eenvoudig in de magnetron of oven. Hierdoor staat er binnen een paar tellen een warme maaltijd op tafel.

Je eet altijd vers en gezond
Wanneer je zelf niet meer in staat bent een maaltijd te bereiden, kun je dagelijks eten laten bezorgen. Dit kost je niet alleen veel geld, maar het is ook nog eens bijzonder ongezond. Als je dag in dag uit eten bestelt, neemt jouw gewicht snel toe. Kies je voor tafeltje dekje? Dan hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Waarom niet? Omdat alle maaltijden bereid worden met verse ingrediënten. Daarbij komt dat er geen onnodige toevoegingen worden gedaan. Hierdoor eet je niet alleen vers, maar ook nog eens hartstikke gezond.

Je loopt minder kans op voedselinfecties
Een derde voordeel van tafeltje dekje is dat je minder kans loopt op voedselinfecties. Alle maaltijden worden namelijk op een veilige en professionele wijze bereid. De kans dat je ziek wordt na het eten van zo’n kant-en-klaar maaltijd is hierdoor minimaal. Kies je ervoor om toch zelf aan de slag te gaan in de keuken? Dan is de kans op voedselinfecties een stuk groter. Zo kun je het eten bijvoorbeeld uit de pan halen voordat het gaar is. Daarbij komt dat niet iedereen de ingrediënten voor een maaltijd op de juiste wijze bewaart.

Je kunt kiezen uit talloze maaltijden 
Kies je voor tafeltje dekje van Uitgekookt.nl? Dan hoef je niet bang te zijn dat je iedere week dezelfde maaltijden voorgeschoteld krijgt. Je hebt iedere week namelijk keuze uit meer dan 25 verschillende kant-en-klaar maaltijden. Hierdoor is er voor iedereen een geschikte maaltijd te vinden. Het is zelfs mogelijk om zout- en vetarme maaltijden te bestellen. Vegetarische kant-en-klaar maaltijden behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Koffie: ga je voor snelheid en gemak of voor het allerlekkerste kopje?

Koffie: ga je voor snelheid en gemak of voor het allerlekkerste kopje?

Als je veel koffie drinkt, dan heb je vast en zeker ook zo je opvattingen over welke koffie het allerlekkerst is. Hoe deze gezet moet zijn, wat de temperatuur precies is. We hebben allemaal zo onze voorkeuren. Maar streef je bij ieder kopje koffie dat je zet en drinkt naar perfectie? Of heb je soms, of misschien zelfs wel altijd, andere prioriteiten, en vind je het vooral belangrijk dat het koffiezetten lekker snel en makkelijk verloopt?

Neem je er altijd de tijd voor?

Er lijkt haast niets zo persoonlijk te zijn als een kopje koffie. De meningen over de perfecte manier om deze te zetten, die lopen meer en meer uiteen. Waar de meeste mensen het over eens zijn, is dat langzamer vaak beter is. Of beter gezegd: dat meer aandacht vaak betere koffie oplevert. Koffie gezet in een ouderwets koffiezetapparaat met filter kost aardig wat tijd, maar wordt lang niet door iedereen als de allerlekkerste koffie beschouwd. Daar staan tegenover dat een kopje koffie met behulp van een koffiecup zo gezet is, maar dat juist het uitzoeken van de cup weer wat meer tijd gekost kan hebben.

Neem jij die tijd, als het om koffie gaat? Neem je altijd de tijd om het best mogelijke kopje te bereiden? Of grijp je ook regelmatig naar de koffiepads, als je gewoon snel je kopje koffie in handen wilt hebben? Diezelfde vraag geldt ook bij koffie kopen: doe je dat op de plek waar je ook de rest van je boodschappen haalt? Of neem je juist de moeite om ergens anders je slag te slaan, als je weet dat de koffie daar beter of lekkerder is?

Niet iedere dag is hetzelfde, en dat geldt ook voor onze koffie

Voor de meeste mensen geldt dat ze de ene keer meer de tijd nemen om koffie te bereiden dan de andere. Niet iedere dag, en niet ieder moment op de dag, is tenslotte hetzelfde. Heb je ’s morgens veel haast, dan wil je vooral snel je koffie hebben, zodat je goed wakker wordt en de dag weer aankan. Heb je echter ruim de tijd, ben je misschien zelfs lekker vrij, dan is die noodzaak er wat minder en neem je misschien veel langer de tijd om je kopje koffie extra lekker te maken. Kies je ervoor om verse melk op te schuimen, er misschien zelfs een figuurtje in te maken, en even lekker te gaan genieten. Kiezen tussen snelheid en gemak of de beste smaak; het hangt vaak maar net af van de dag.

Hoe verwijder ik verschillende vlekken uit mijn tafelkleed?

Hoe verwijder ik verschillende vlekken uit mijn tafelkleed?

Zelfs het mooiste tafelkleed zal er niet aan ontkomen: vlekken. Of het nou gaat om je eigen ongelukjes, of om je kinderen die gewoon doen wat kinderen doen, een tafelkleed kan het soms zwaar te verduren krijgen. Gelukkig zijn de meeste vlekken prima te verwijderen, maar soms moet je even weten welke vlek welke behandeling nodig heeft. We helpen je dan ook graag een eindje op weg.

Hoe verwijder je chocoladevlekken uit je tafelkleed?
Chocola kan lastige vlekken geven in kleding of – zoals hier – in tafelkleden. Dat komt door de cacaoboter. Deze boter bevat een olielaagje, dat lastig te verwijderen kan zijn. Het is daarom belangrijk dat je de chocoladevlekken snel te lijf gaat, als ze ontstaan. Wat het beste werkt, is dat je een vlekkenverwijderaar in het tafelkleed wrijft. Het liefste gebruik je een verwijderaar die op gel gebaseerd is, omdat dit het beste effect heeft. Dep vervolgens de vlekkenverwijderaar op het tafelkleed en doe het kleed vervolgens in de was. Gebruik je hier dan een wasmiddel dat zich specifiek richt op het verwijderen van vlekken, dan heb je de meeste kans dat de chocoladevlek helemaal uit je tafelkleed gewassen wordt.

Vlekken van tomatensaus
Ook zo’n veel voorkomende vlek is die van tomatensaus. De rode saus kan behoorlijk storend zijn in je tafelkleed, maar gelukkig zijn ze goed te verwijderen. Haal het kleed van tafel en was het even in een sopje. Meestal is dit wel afdoende en kan je het kleed snel weer gebruiken. Mocht de tomatensaus nog altijd een vervelende vlek vormen, gebruik dan ammonia om deze alsnog te verwijderen. Let wel; verdrink het kleed niet in de ammonia, maar gebruik een klein beetje en dep het met beleid op de vlek.

Mayonaisevlekken verwijderen
Mayonaise is een vettig goedje dat lang zichtbaar kan blijven als het een vlek vormt in je tafelkleed. Wasbenzine is de oplossing. Dep ermee op de vlek, laat het inwerken en was het tafelkleed vervolgens uit. Overigens werkt dit bij meer dan alleen mayonaise; ook melkproducten laten zich prima verwijderen met deze strategie.

Wijnvlekken uit je tafelkleed halen
Met name rode wijn is bijzonder vervelend in je tafelkleed. Net als bij chocola, is snel handelen hierbij van groot belang. Als je direct na het morsen keukenzout op de wijnvlek strooit, zul je zien dat de kleurstof door het zout wordt opgenomen. Het ergste leed is dan al geleden, maar als je daarna ook nog met lauw water dept, is de rode wijn helemaal verdwenen. Witte wijn heeft geen kleurstoffen die nare vlekken vormen, dus hier volstaat het lauwe water.

Vlekken van koffie of thee
Eigenlijk geldt voor elke vlek: handel snel. Dat is niet anders bij koffie of thee. Pak een vochtige doek, dep het hiermee op de vlek en doe dit net zo lang tot de vlek vrijwel is verdwenen. Daarna kan je wat vlekkenverwijderaar aanbrengen en het tafelkleed uitwassen. Op die manier wordt de vlek helemaal verwijderd en kan je kleed snel weer gebruiken alsof er niets is gebeurd.