Nog wat lekker zoets om te eindigen zonder dat je misselijk vol zit

Ben jij ook zo’n zoetekauw die altijd zin heeft in een toetje maar eigenlijk niet de ruimte? Gelukkig zijn niet alle desserts zo mega machtig als chocoladetaart of cheesecake. In dit artikel zijn we voor jou op zoek gegaan naar desserts die jou je zoete voldoening geven zonder dat de knoop los moet!

Dessert drank

Een dessert drankje, best een breed begrip. Je zou kunnen denken aan een portje of muskaat wijntje, als dit genoeg is voor jou top! Maar wij zijn toch iets meer naar een toetje op zoek. In de warme categorie hebben we speciale koffies zoals Irish coffee, spanish coffee etc. Ook warme chocomel met rum en slagroom is een heerlijk toetje! Is het al zo warm buiten en wil je lekker afkoelen dan zijn er natuurlijk ook koude mogelijkheden. Wel eens gehoord van een scroppino? Een heerlijk Italiaans drankje met ijs erdoor. niet te zwaar maar wel heerlijk als toetje! Veel restaurant hebben eigen variaties op dranken die met ijs bereid zijn, in dat geval kan je gewoon op de kaart kijken. Ben je thuis? Kijk dan even op het internet voor heerlijke recepten, de variaties zijn eindeloos!

Friandises

Friandises weer zo’n brede categorie. eigenlijk valt alles wat zoet is onder de noemer friandise. In restaurants worden ze vaak bij de koffie geserveerd. Ze bestaan meestal uit een aantal kleine zoetigheidjes. Een stukje boterkoek, brownie, turks fruit, een bonbon, van alles is mogelijk. Heel veel restaurants maken hun eigen friandises, anderen kiezen ervoor om bijvoorbeeld een eigen selectie bonbons te laten leveren door een leverancier die hierin specialiseert. Thuis kan jij ook zelf iets maken, een paar leuke dingetjes kopen of natuurlijk een combinatie van beide!

Fruit toetje

Lekker gezond! Je moet ervan houden maar fruit is zeker een heerlijk zoetigheidje. En… Het hoeft natuurlijk niet alleen fruit te zijn. Een chocoladefondue met fruit is natuurlijk super leuk en lekker om te delen. In dat geval moet je wel echt in de gaten houden hoeveel je eet want anders is dit ook absoluut geen licht dessert! Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden met fruit dan alleen chocolade! Vanille, cake, koek, cruble en ga zo maar door. Het enige waar je op moet letten als je wil dat het een licht toetje blijft, is dat je in verhouding meer fruit hebt dan iets anders. of dat andere moet groente zijn..!