BBQ je graag? Regelmatig, iedere keer wanneer de zon schijnt, of juist vooral op vrije dagen of bij bijzondere gelegenheden? Ben je een fan van de BBQ, dan zal je vast en zeker merken dat het niet altijd even gemakkelijk is om aan goed vlees te komen. Bij de supermarkt kun je prima terecht voor de standaardproducten, het kipfiletje en de hamburger, maar goed BBQ vlees bestellen dat doe je toch bij voorkeur bij de slager. Deze heeft de bijzondere soorten in huis, grote stukken, om langzaam te laten garen. Geen goede slager in de buurt? Geen nood. Online vlees bestellen wordt ook steeds gemakkelijker en normaler.

Even snel of lekker uitgebreid?
De BBQ kun je natuurlijk op verschillende manieren gebruiken. Nu we steeds vaker van de standaard, simpele BBQ overstappen op de meer geavanceerde modellen, waarbij de term buitenkeuken vaak beter de lading dekt dan BBQ, verandert ook de manier waarop we barbecue├źn steeds verder. Enerzijds gebruiken we hem vaker, omdat hij toch standaard in de tuin staat. We bereiden er bijvoorbeeld ook het vlees op voor de dagelijkse maaltijden, die we verder gewoon in de keuken klaarmaken. Zeker wanneer je erg houdt van die typische BBQ-smaak, is het waarschijnlijk aantrekkelijk om je vlees daar even op te bereiden.

Daarnaast is de trend zichtbaar dat we, zeker op vrije dagen en bij bijzondere gelegenheden, meer en uitgebreider de tijd nemen om uitgebreid met de BBQ aan de slag te gaan. We nemen geen genoegen meer met een hamburger die in een mum van tijd klaar is. Nee, we gaan voor beter, luxer, uitdagender vlees. Vlees dat niet zelden meerdere uren moet garen, daarin zien we juist een mooie uitdaging. Eentje die de moderne BBQ dankzij handige temperatuurmeters vaak beter aankan dan onze eigen keuken.

Online vlees bestellen: hoe werkt dat?
Bij deze andere manieren van barbecue├źn horen natuurlijk ook ander soorten vlees. We willen wat meer exclusief vlees, mooie grote stukken waar we zowel letterlijk als figuurlijk onze tanden in kunnen zetten.
Deze vind je niet zomaar in de supermarkt, daarvoor zal je naar de speciaalzaak moeten. Helaas vind je deze minder en minder in het straatbeeld. Maar geen nood: online zijn ze er wel! Ook de online slager wordt steeds populairder. Hier kun je rustig het gehele aanbod bekijken, en vaak zelfs ook vragen stellen. Bij ieder soort vlees vind je een goede uitgebreide beschrijving, vaak inclusief instructies hoe het vlees te bereiden. Het vlees wordt diepgevroren naar je toe gestuurd, zodat de kwaliteit prima in orde blijft en je je geen zorgen hoeft te maken over de houdbaarheid. Een prima manier om bijzonder vlees te scoren!