Mobil’s ratingsysteem van het restaurant bestaat uit vijf verschillende kwaliteiten of beoordelingen, elk met een eigen set criteria en verwachtingen. Een Mobil One-Star restaurant, bijvoorbeeld, is een restaurant dat een ervaring biedt die zich onderscheidt door lokale flair, individuele sfeer of culinaire specialiteit. Een Mobil Two-Star restaurant is een restaurant met een schone omgeving en efficiënte service om vers eten te serveren.

Zowel waarde als gezinsvriendelijkheid worden in deze categorie beschouwd. Een Mobil Three-Star Restaurant is een restaurant dat goed eten heeft, en aangenaam decor, en service die zowel warm en bekwaam is. Een Mobil Four-Star restaurant is een restaurant dat de meest professionele service biedt, samen met heerlijk eten en presentaties die op de een of andere manier onderscheidend zijn.

Deze criteria en verwachtingen zijn bedoeld als een suggestie van wat gasten kunnen verwachten te ervaren bij een bezoek aan een restaurant van elk kaliber niveau. Deze aanbevelingen zijn niet de enige limieten die door elk niveau zijn uiteengezet, en ze zijn niet individueel gemandateerd. Een restaurant etablissement heeft om ofwel voldoen aan of overtreffen alle eisen voor de vorige sterrenrating om door te gaan naar de volgende sterrenrating.

One-star restaurants bieden een ervaring die kenmerkend is door de individuele sfeer, lokale flair of culinaire specialiteit. Een een-sterren restaurant’s service is zowel efficiënt en hartelijk met obers die netjes gekleed zijn. De producten die worden aangeboden door een eensterrenrestaurant zijn fris en smakelijk wanneer ze worden weergegeven.

Twee-sterren restaurants serveren eten dat vers in een omgeving die schoon is. Service aangeboden door een twee-sterren restaurant is efficiënt en gezinsvriendelijk. Twee-sterren restaurant gasten in staat zal zijn om alle kenmerken van een een-sterren restaurant te vinden, in aanvulling op een aantal verbeterde functies en meer professionele inrichting.