Wijnglazen zijn speciaal ontworpen om een bepaalde wijn perfect te laten smaken. Een echte wijnliefhebber beschouwt daarom het juiste wijnglas niet als een overbodige luxe.

Wijnen komen voor in verschillende designs, kleuren en modellen. Wil je online wijnglazen bestellen, dan is het ook belangrijk te weten welk wijnglas je nodig hebt voor de juiste wijnsoort. Online zijn er verschillende soorten wijnglazen verkrijgbaar, maar we maken nu even onderscheid tussen wijnglazen voor de rode en witte wijn. Je vindt ze in verschillende formaten en modellen. Waar haal je ze dan vandaan? Je kunt natuurlijk persoonlijk gaan shoppen voor jouw favoriete wijnglazen maar het gemak waarmee je tegenwoordig die online kunt bestellen, is ontspannen, plezierig en zelfs ont stressend.

Wijnglazen voor rode wijn
Glazen voor rode rioja wijn hebben een kelk die vaak rond en groot is. Je kunt de wijn daardoor beter laten ronddraaien waardoor er minder zuurstof bijkomt in het glas hetgeen ervoor zorgt dat de wijn zijn smaak en geur behoudt. Ook is het belangrijk dat het glas helder en neutraal van kleur is. De onderkant van de kelk moet voldoende breed zijn en door de kegelvormige bovenkant kun je langer van de geur van de wijn genieten. Er zijn ook kristallen glazen verkrijgbaar. Het voordeel van kristal is dat het de smaak niet beïnvloedt maar het kan echter niet in de vaatwasser. Je kunt natuurlijk ook gaan voor wijnglazen die tegen een stootje kunnen. In dat geval kies je voor kunststof wijnglazen.

Wijnglazen voor witte wijn of mousserende wijn
Ook voor de witte wijn worden er aparte glazen gebruikt. Die hebben ook andere vormen en grootte. Een glas voor witte wijn is kleiner en smaller dan een glas voor rode wijn. Een smallere wijnglas zorgt ervoor dat de wijn langer koel blijft. Koud komen deze wijnen echt beter tot hun recht dan lauw. Heeft u een glas met een smalle kelk? Dan kunt u het beste een van één van de volgende wijnsoorten drinken:
Champagne – Cava – Crémant – Prosecco – Sekt – Vonkelwijn. Je ziet dat een smaller en hoog glas beter past bij witte wijn of andersoortige wijnen maar niet bij de rode wijn.

Overige details bij het online bestellen van wijnglazen
Andere zaken waaraan je aandacht moet besteden bij het online bestellen van jouw wijnglazen is de leveringsvoorwaarden, privacy gegevens en andere noodzakelijke weetjes over het bedrijf lezen. Zijn er regelmatig aanbiedingen, is het mogelijk jouw bestelling te retourneren als het niet bevalt? Hoe staat het met andere voorwaarden waar je als klant aan moet voldoen. Zijn er ook recensies of reviews te lezen over het bedrijf? Bestudeer daarom nauwkeurig de website voordat u een bestelling plaatst.

Bron: WineAndBarrels