Restaurants in Edinburgh behoren tot de beste in het Verenigd Koninkrijk. Ik denk dat er twee aspecten die echt de Edinburgh restaurant scene afgezien van de concurrentie de intense verscheidenheid van internationale gerechten en de selectie van restaurants gespecialiseerd in Schotse gerechten.

Schotse keuken zeg je? Wat is dat in hemelsnaam? Afschuwelijke porties rauw vlees en champagnefluiten van varkensbloed? Denk nog eens na, mijn beste vriend. Onze chef-koks zijn zeer bedreven in het aanvullen van lokaal geproduceerde vleesproducten zoals Aberdeen Angus of zeevruchten zoals zalm met een sortiment van de favoriete groenten van het land.

Schotse kaas is ook een regelmatige functie op Schotse menu’s naast fruitsorepen, purees en sauzen. Een avond in een Schots restaurant zal diners hebben die verder kijken dan de veelbesproken stereotypen.

Ik zal u vertellen over de internationaal bewonderde Schotse restaurants in Edinburgh waar de lokale bevolking trots op is, zoals het internationaal gerenommeerde James Thomson-trio The Witchery by the Castle, Rabarber in Prestonfield en The Tower boven het Museum of Scotland.

We hebben natuurlijk een indrukwekkend aanbod van internationale restaurants in Edinburgh, waarvan de meeste bieden zeer hoge culinaire en service normen.

De zeer populaire maar vaak eendimensionale Italiaanse keuken krijgt een verfrissende make-over in Valvona en Crolla, een Italiaanse delicatessenwinkel, wijnspecialist, café en restaurant. Het bedrijf werd opgericht in 1934 door Alfona Crolla, de grootvader van de huidige eigenaar als een manier om Italiaanse immigranten te voorzien van authentieke Italiaanse producten afkomstig van de beste lokale producenten in Italië.

Tegenwoordig is de delicatessen uitgebreid met een zeer succesvol restaurant. De familie heeft ook een bakkerij en een café in het centrum van de stad. Gespecialiseerd in de beste wijn en kaas die Italië te bieden heeft met een bewonderenswaardige gezinsgerichte benadering van hun werk, is Valvona en Crolla meer een manier van leven dan een bedrijf.